10 tips voor een compleet dagje uit

Combineer een kijkje bij de molen met een leuke activiteit in de buurt. Zo haalt u het maximale uit uw bezoek aan dit prachtige cultuurlandschap. Om u op weg te helpen hebben we tien recreatietips op een rij gezet.

 

TIP 1: Vogels spotten bij de Hooge Boezem

Grutto. Beeldmerk gemaakt door Erik van Ommen.Vlak bij de molen ligt een vogelrijk natuurgebied van ongeveer 50 hectare, wat in de omgeving vaak het Doove gat wordt genoemd. Hier komen talloze vogelsoorten voor: van weidevogels tot zang- en rietvogels en van steltlopers tot ganzen en eenden. Een perfecte locatie om vogels te spotten, dus vergeet niet om een verrekijker mee te nemen.

 Meer informatie

TIP 2: Spring op de fiets en maak een mooie tocht

Foto: Idde LammersWe kunnen u twee fietsroutes aanraden die langs de molen komen. Hieronder kunt u ze gratis aanvragen!

Van Schoonhoven naar Gouda (50 km)
Fietsen langs boerderijen (38 km)

 

TIP 3: Wandelroutes in de omgeving

Foto: Idde LammersStippel zelf uw ideale wandeling uit en wandel van knooppunt naar knooppunt. De Krimpenerwaard beschikt over een wandelroutenetwerk van meer dan 200 kilometer. In de folder vindt u ook tips voor culturele uitstapjes.

DOWNLOAD DE FOLDER

TIP 4: Even bijkomen?

Logo cafe de vlistVan een warme drank met wat lekkers tot een uitgebreide lunch kunt u prima terecht bij Café de Vlist. Vanuit de serre kijkt u zo uit over het kabbelende water. Dit maakt Café de Vlist tot een ideale pleisterplaats voor natuurliefhebbers.

Meer informatie en openingstijden

 

TIP 5: Laat de winter maar komen

Foto: Jan van DijkDe Krimpenerwaard is met haar vele sloten en weteringen een prachtig gebied om te schaatsten. Zodra het ijs dik genoeg is worden er toertochten georganiseerd. Zo is er de 9-dorpentocht, de poldertocht Bergambacht en de 2-provinciëntocht. Wilt u meer informatie over de schaatstochten? Kijk dan op Schaatstochten.

TIP 6: Peddelen door sloten en rivieren

Foto: Van der HelmDe Krimpenerwaard is een waterrijk gebied met het kenmerkende slagenlandschap van smalle percelen en brede sloten. Kortom, een ideaal gebied voor een avontuurlijke kanotocht.

Vlakbij Boezemmolen nr 6. bevindt zich Kanocentrum Vlist.

Meer informatie en openingstijden

 

TIP 7: (H)eerlijke streekproducten

Product-uit-de-KrimpenerwaardNa een bezoek aan de oer-Hollandse polders, wilt u natuurlijk ook naar huis met een goed gevulde tas. Tal van boerderijen verkopen zelfgemaakte kaas, ijs, yoghurt en vlees.

Kijk hier voor een overzicht

TIP 8: Gemaal de Hooge Boezem

Gemaal de Hooge BoezemIn dit poldermuseum beleeft u 1000 jaar watergeschiedenis – met het ontstaan van de polders, de molens en de stoomgemalen. Een diashow, poldermaquette, werkende machines en enthousiaste gidsen onthullen het waterverleden van de streek.

Meer informatie

 

TIP 9: Stap eens in een andere tijd!

Bisdom van Vliet

Museum Bisdom van Vliet is een parel onder de Nederlandse woonhuismusea, met authentieke interieurs uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. De sfeer wordt bepaald door de weelde en smaak van het fin de siècle. Het is de wereld van Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923), de laatste telg van een oude regentenfamilie uit Haastrecht.

Meer informatie

Uit in de WaardTIP 10: Raakt u niet uitgekeken?


Wilt u meer informatie over recreatie & toerisme in de Krimpenerwaard? Bekijk dan de site van Uit in de Waard. Hier vindt u meer informatie over de vele activiteiten en evenementen die het wonen en recreëren in dit gebied zo aangenaam maken.

Deel deze pagina met vrienden, familie en kennissen