Oproep voor ideeën behoud molen Haastrecht

Gepubliceerd: 06 juni 2015 |

Een oer-Hollands beeld in het landschap: de molen. Maar dat lijkt niet meer zo vanzelfsprekend. Er is te weinig geld voor het behoud van de Nederlandse molens, zo blijkt uit een rapport van de vereniging De Hollandsche Molen. En dat geldt ook voor de molen van het Zuid-Hollands Landschap, Boezemmolen nr. 6 bij Haastrecht. Daarom vragen we u met ons mee te denken voor oplossingen.

Met bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de Nationale Postcode Loterij hebben we een deel van de restauratie van de boezemmolen kunnen uitvoeren. Om het werk af te maken is nog 140.000 euro nodig. Ook is het wenselijk dat we structureel inkomsten genereren voor het onderhoud.

Foto: Rolf van BeekEen paar mogelijkheden

De molen in combinatie met de molenwerf biedt ruimte voor verschillende bestemmingen. Naast een educatieve functie zouden bijvoorbeeld dagrecreatie, horeca, verkoop (streek)producten en accommodatie voor verblijf een paar opties zijn. Natuurlijk moet het wel passen binnen de omgeving en de natuur niet verstoren.

Sponsoren en partners

Om van de molen een waardevolle toeristenbestemming te maken die voldoende inkomsten oplevert, wil het Zuid-Hollands Landschap samenwerken met sponsoren en partners in de regio. Zoals bijvoorbeeld het Streekfonds Krimpenerwaard dat een project financiert om het gebied beter toegankelijk te maken en informatiepanelen te plaatsen.

Ideeën? Graag!

Met elkaar kunnen we veel mogelijk maken. Michiel Houtzagers (directeur): ‘Maar uiteraard is er dan wel een werkende molen nodig. En dat kan niet zonder sponsoren of andere inkomsten. Ik roep de streek op met ideeën bij te dragen aan een financieel gezonde toekomst voor Boezemmolen nr. 6.’

Graag ontvangen we uw suggesties via n.vermeer@zhl.nl. Dank u wel!

Deel dit artikel met vrienden, familie en kennissen